טיפ #1 - תחשבו מעבר למובן מאליו.
כאשר אתם חושבים על העזבון שלכם, תחשבו מעבר למובן מאליו. חסכונות, נכסים והשקעות הם נכסים שככל הנראה יעלו לראש אבל אל תשכחו את הדברים הקטנים גם. מי הייתם רוצה שיקבל את השעון היקר שעבר בדורות במשפחה? מה לגבי החתול? הדברים האלה נראים מגוחכים עכשיו אבל כאשר המשפחה מצויה בסערת רגשות והם מתווכחים על מי מקבל את הרכב אספנות שלך, הייתם מעדיפים שהדבר יהיה כתוב בצוואה.
טיפ #2 - אולי אל תחלקו שווה בשווה?
כאשר זה מגיע לחלוקת העזבון רבים יגידו ״חלק את זה שווה בשווה בין x, y וz ״ אבל חלוקה ספציפית יכולה להיות עדיפה. אולי עבר נתתם חלק מהכסף לאחד היורשים ואולי זה צריך להלקח בחשבון. אולי לכם זה לא נראה עניין גדול אבל אחרים עלולים לחשוב שכן, לכן חשוב לרשום את הדבר. אם אתם רוצים להיות הוגנים, כל מה שדרוש הוא לחשוב קצת מעבר.
טיפ #3 - תנו ליורשים שלכם שם, אל תתנו להם לייבל.
טיפ #4 - תשקלו אנשים לא מהמשפחה.
המחשבה האוטומטית היא לחשוב שהיורשים צריכים להיות האנשים הקרובים ביותר אליכם אך זהו אינו המקרה. יש לכם את הזכות לבחור מי יקבל את חלקים מהירושה שלכם. אולי תרצו להשאיר חלק לארגון צדקה או לחבר שהיווה חלק מהותי מחייכם.
טיפ #5 - הפכו את רצונכם לידוע.
ישנם אתגרים רבים בכתיבת צוואה ללא עורך דין בכלל שהתוצאה היא לא תמיד צפוי וחלק מבני המשפחה יכולים לא להסכים עם תוכן הצוואה. בנקודה הזו זה כבר מאוחר מידי בשבילך להסביר את סיבותך, לכן כאשר מכינים צוואה, שתפו את עם בני המשפחה את רצונותיכם כדי שאלו יוכלו להבין את הרציונאל מאחורי החלוקה.
משרד עורכי דין ונוטריון אילן פורת ושות׳
כפי שניתן לראות ישנן נקודות קריטיות אשר אותן צריך לקחת בחשבון כאשר כותבים צוואה ללא עורך דין. שימוש בעורך דין יכול להפוך את התהליך לפשוט ומדויק. במשרד עורכי דין ונוטריון אילן פורת ושות׳ ערכנו אלפי צוואות ללקוחותינו. במשרדנו צוות שישמח להנחות אותכם בכל הנוגע לתהליך עריכת הצוואה.